В обувките на артиста – една любопитна онлайн провокация, която превръща теб – зрителя, в творец. 

Проект, който пренася креативността и вдъхновението в твоя дом, предоставя възможност да надникнеш зад кулисите на работата на артистите и те прави съучастник в създаването на един творчески продукт.

За "В обувките на артиста"

В рамките на три седмици три международни екипа от артисти ще работят по артистична концепция, а ти ще можеш да се включиш в работния им процес, чрез организираните от нас дигитални (интерактивни) работилници. Каним те да се потопиш „зад кулисите” и да участваш в създаването на спектакъл – да вземаш важни решения как да се развива действието, да споделяш своите мнение и опит. Единственото, от което имаш нужда е устройство с интернет връзка, чрез което да участваш в нашите срещи, и желание да внесеш изкуството у дома.

Проектите

 “Ентропия на думите”, „Фауст: Съдебен процес за душата“ и „Преди края…(на света)” са артистичните предизвикателствата, които отправяме към теб. Проектите, в които ще имаш възможност да се включиш и да твориш. Разбира се, няма да си сам! Димитър Стефанов, Мигел де Леон, Оскар Фернандез, Вили Прагер, Ива Свещарова, Ивана Ивкович, Стефан А. Щерев, Теодора Симова и целият екип на Фондация „Арт Бюро” ще са тези, които ще те въведат в света си. Повече за всяка една от инициативите, както и за техните създатели може да откриеш тук.

Преди краят... (на света)

Проектът се води на английски с осигурен симултанен превод

Проектът „Преди края…(на света)” на фондация Брейн Стор Проджект ще изследва апокалиптичната култура през различни гледни точки. Ще има ли край на света? И какъв би бил този край? Екипът ще стъпи върху различни наративи, визуални примери и интерпретации на темата от популярната култура и ще разглежда начините, по които апокалипсисът се представя като проектирано събитие.

Ентропия на думите

Проектът се води на български

Интердисциплинарен проект на графичния дизайнер Теодора Симова и артиста Стефан А. Щерев. Представлява създаване на авторски текстове с техниката на blackout поезия, при която чрез визуална и звукова елиминация написаният и записаният текст придобиват ново значение в нова форма. Проектът разработва идеята за необратимостта на новата артистична форма през призмата на физичната величина ентропия, като мярка за безпорядъка.

Фауст: Съдебен процес за душата

Проектът се води на английски с осигурен симултанен превод

„Фауст: Съдебен процес за душата” е интерактивно онлайн представление, по мотиви от Фауст на Гьоте. Проектът представя един съвременен Фауст съществуващ в нашето доста виртуално съвремие. Процесът трябва да определи дали Фауст заслужава душата си. Публиката се превръща в своеобразно жури от съдебни заседатели, което освен да се запознае с всички доказателства по делото, трябва да определи и присъдата на обвиняемия

Кога?

"В обувките на артиста" се провежда между 20 февруари и 15 март. В този период ще се случат серия срещи между артистите и публиката, а в края ще публикуваме и публично представяне на всеки проект.

Как?

Всеки, който има интерес към съвременното изкуство и иска да надникне зад кулисите му, е поканен! Разгледай проектите, попълни регистрационната форма и ще получиш пълен график на избрания от теб проект.

"В обувките на артиста" приключи! Виж публичните представяния на проектите:

Преди края... (на света)

Фауст: Съдебен процес за душата

Проектът “В обувките на артиста” се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура”, Столична община и Асоциация за развитие на София.

Logo_NCF_ENG_new_final_RGB-01
sofia-municipality
SDA_vertical_combo_color
В обувките на артиста
Scroll to top