Отвъд стената – театрално приключение за глухи и чуващи деца

“Отвъд стената” е вълнуващо театрално приключение, в което глухи и чуващи деца могат да се впуснат и изживеят заедно. Спектакълът е необикновено пътуване през един личен вътрешен свят, свят, през който ще ни преведат две прекрасни актриси – чуващата Юлия Коларова и глухата актриса Росица Караджова. 

В представлението понятието „стена“ е метафора за всичко онова, което ни разделя и пречи на искреното общуване помежду ни. „Стената“ е онази невидима и често несъзнавана бариера между мен и различния от мен. 

Моменти от живота на две същества, различни едно от друго, всяко потънало в своя изолиран малък свят, прерастват в серия забавни епизоди в анимационен стил, в които жестовият, говоримият и визуалният език на кукления театър се преплитат. Това щуро, смешно-тъжно пътешествие ни отвежда до истината, че стената е просто илюзия, наш личен градеж от страхове. Градеж, който би могъл да бъде срутен единствено, ако се осмелим да бъдем заедно. 

„Отвъд стената” е спектакъл еднакво разбираем както за глухи, така и за чуващи деца. Той е създаден, за да могат малките зрители, преживявайки го заедно да опитат да общуват свободно и без страх едни с други, да съборят смело стените. Неговата премиера се състоя на 30-ти септември в ОКИ “Дом на културата Красно село”.

Представлението е подходящо за деца на възраст 6 + години.

Следете фейсбук страницата на Фондация “Арт Бюро”, за да се информирате кога и къде може да гледате представлението.

Режисьор и автор на текста Мила Коларова 

Сценограф Станислава Кръстева 

Музика Надежда Митева

Участват Росица Караджова и Юлия Коларова

Консултанти по жестов език Силвана Павлова и Росица Караджова

Автор на плаката Гергана Станчева

Фотограф Елиза Делиева – Eli Deli 

Продукция на  Фондация „Арт Бюро“ в партньорство със Съюза на глухите в България и ОКИ „Дом на културата Красно село”. Проектът се осъществява с подкрепата на Столична програма „Култура” 2021 и Министерство на културата.

Отвъд стената – театрално приключение за глухи и чуващи деца

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top